Szuper stílusos: 1 fehér ing 6 új stílusban, csavarással és vágással

Kedveli a saját kezűleg készített átalakításokat? A ruhákat nagyon egyszerű átalakítani, még varrástudás nélkül is.

Videósorozatunk első részében bemutattuk, hogyan lehet felfrissíteni egy fehér inget pusztán kiegészítőkkel. A második fejezetben részben vagy teljes egészében végleges díszítéssel alakítottunk át egy fehér inget. Az alábbi, harmadik részben olyan okos ötleteket mutatunk, amelyek mentén vágás és csavarás segítségével születhet az ingből új, saját készítésű ruhadarab.

Saját kezű ruhaátalakítás: Fehér ing átalakítása csavarással és vágással

You need to accept cookies to play this video

Amire szüksége lesz:

 • Egy fehér ing 
 • Olló
 • Eszközök (tű és cérna VAGY rávasalható javítószalag VAGY ragasztós szalag VAGY textilragasztó)
   

Teendők: 

1. Hátkivágás
Ez az egyszerű kivágási útmutató tökéletes megoldást kínál túl szoros vagy épp egy kicsit bő ingekhez. Az ing hátát középen hosszan be kell vágni (előtte jelöljön be egy egyenes vonalat az anyagon krétával vagy kimosható filccel). A vágott szélek kezelésére a legegyszerűbb eszköz a ragasztószalag, amelyet a videóban látható módon kell alkalmazni. A tartósabb eredmény érdekében használjon rávasalható javítószalagot, vagy szegőöltéssel szegje be az anyagot, így az nem fog rojtosodni. Ha elkészült, a nyitott hátú inget viselheti egy szűk felsővel, de akár önmagában is. Tetszés szerint brossokkal vagy biztosítótűkkel is összefoghatja a hézagot, de csomóra is kötheti az anyag két szabad végét.

1. lépés: egy nő ötletes hátkivágással alakítja át a nagyméretű ingét

2. Elő a vállakkal
Ezzel a meglepően egyszerű csavarral könnyedén új ruhadarabot varázsolhat hagyományos ingjeiből. A trükk abban rejlik, hogy a rávasalható szegély egyenes oldalát használja, és a vállrész szegésén haladjon végig az applikálás során. Vasalja fel és vágja körbe a varrás mentén pár centimétert ráhagyva, hogy elkerülje a szélek rojtosodását.

Step 2: woman has peek-a-boo shoulders with this diy cut shirt idea

3. Csak a gallér marad
A régi ruhák újrahasznosításakor érdemes azokra a részekre összpontosítani, amelyeket a legjobban kedvelünk. Fehér ingének van egy szép gallérja, amely remekül mutat egy pulóverrel? Ha az ingnek mennie kell, mert már nem tetszik a fazonja, nem áll jól, esetleg foltos vagy szakadt, attól még a gallért érdemes megtartani – praktikus viselet lehet egy szűk pulóverrel, amely alá nem lehet terjedelmesebb darabokat felvenni.

3. lépés: egy nő, aki a régi ruhák újrahasznosítása jegyében felhasználja régi inge gallérját

4. Fordított gallér
Készen áll a leggyorsabb átalakításra, amely egyben csodás dekoltázst is varázsol? Egyszerűen gombolja ki a fehér ing felső három gombját, fordítsa befelé a gallért... és már kész is. Indulhat az este!

4. lépés: a nőnek ezúttal nem is kell elvágnia az inget. Az ing csavarással egyszerűen ujjatlan felsővé alakítható

5. Csűrés és csavarás
Egy fehér ing végleges változtatások nélkül is átalakítható. Néha csak egy ötletes csavar kell a történetbe – szó szerint. Csúsztasson le egy bő fazonú inget a karja alá, keresztezze az ujjakat elöl a mellkasán, majd kösse csomóra. Az anyag simaságától függően a csomót rögzítheti rejtett biztosítótűvel vagy akár egy dekoratív brossal is.

5. lépés: a nő megköti elöl az inget, hogy haspóló stílusúvá alakíts

6. Betűrt csomó
Hallotta? Újra divat a haspóló! Ha nem szeretne új, köldökig érő blúzra áldozni, meglévő ruháit otthon is átalakíthatja a divatnak megfelelően. Ehhez egy köldökig kigombolt, bő szabású ingre lesz szükség. Kösse össze az anyag két csücskét, és tűrje be: máris kész a csábító, mégis elegáns összeállítás.

7. Megfordítva
A fehér ing megfordítása teljesen új, meglepően divatos színben tünteti fel ezt az egyszerű ruhadarabot. A gallér felállítva garbónyakként viselhető, de betűrve csónaknyak is kialakítható. Mivel az ing háta egyenes szabású, a derék vonalát egy övvel, sállal vagy zsineggel kell kihangsúlyozni.

6. lépés: a nő megfordítja az inget, hogy garbónyakú inggé alakítsa

A házilag átalakított ruhák mosása

Most, hogy újrahasznosította régi ruháit, biztosan szeretné, ha sokáig újszerűnek tűnnének. A Perwoll Renew Advanced White & Fibre kisimítja a szálakat, így a fehér anyagok tovább megőrizhetik eredeti megjelenésüket. Ha felvágta az inget, a rojtosodás megelőzése érdekében rávasalható szalaggal kell beszegnie a szabadon álló széleket az első mosás előtt.

Kapcsolódó cikkek

 • A farmerek megjavításának 3 módja

  Hogyan javíthatjuk meg a nadrágunk cipzárját – és egyéb hasznos házi praktikák

 • Farmerjavítás kincugival saját kezűleg

  Hogyan javíthatjuk meg a szakadt farmert egy ősi japán filozófia segítségével?

 • A fenntartható ruhatár alapjai

  Hogyan adj a ruhatáradnak izgalmas, fenntartható „ráncfelvarrást”?