Gyakori kérdések és használati információk

  • Kézi mosás vagy gyapjú mosás program, vagy mossa kíméletesen kézzel
  • Speciális enyhe mosószer, például a Perwoll Wool & Silk
  • Kerülje a mechanikus rázkódást (gyúrást, csavarást stb.)
  • A vizet itassa fel törölközővel
  • Kiterítve szárítsa

A gyapjú pulóverek, kardigánok és sálak mosáskor filcesedhetnek. Ezért megfelelő mosási program és speciális gyapjúmosószer szükséges. A Perwoll Wool & Silk szövetbalzsammal és bambuszkivonattal minden mosásnál gondoskodik a szál megóvásáról, és csodálatosan puhává varázsolja a ruhákat.

A finom gyapjúszálak a mechanikai hatásoktól, a dörzsöléstől, csavarástól vagy nyomástól ezek a finom szálak egymásba kapaszkodhatnak, így a gyapjú filcesedhet. A magas hőmérsékleten történő mosástól a gyapjúszál összehúzódhat. Ha a gyapjúmosószer helyett általános vagy színes mosószert használ, akkor a gyapjúnak még többet árthat. Ez a textilben sérülést okozhat vagy akár ki is lyukaszthatja. Ezért a legjobb megoldás a Perwoll Wool & Silk használata.

A ruha csak akkor mosható gépben, ha a címkén látható a „gépben mosható” szimbólum. Ebben az esetben mosható gyapjú programon és kb. 20 másodpercig centrifugálható. A nagyon kényes gyapjú ruhaneműket akkor is lehet gépben mosni, ha „gyapjú kézi mosás” programot alkalmaz. Kérjük, ebben az esetben is használja a Perwoll Wool & Silk mosószert. Különleges habja vastag párnaként védi a ruhákat a mosógép okozta káros mechanikai hatásoktól vagy a kézi mosás során.

A pehely rendkívül rugalmas. A tollpehely legyőzhetetlen anyag annak a ténynek köszönhetően, hogy súly nélkül ad meleget, így kiváló minőségű és meleg ágynemű készülhet belőle. A tollpelyhet mossa például a Perwoll Wool & Silk mosószerrel, a gyapjú és kényes ruhák programon, 30°C-on. A tollpehely töltetű ruhaneműket vagy ágyneműt megszáríthatja a szabad levegőn kiterítve, és időnként szétmorzsolgatva. Továbbá szárítógépben, alacsony hőfokon is száríthatja.

Az alsóneműk, alakformáló ruházatok és harisnyák főként mesterséges szálakból állnak, például poliamidból, poliészterből és poliakrilból, néha más szálakkal, például viszkózzal vagy pamuttal keverve. Ezek a textilek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek: Jó alaktartóak, gyűrődésmentesek, könnyen moshatóak, hamar száradnak és alig kell vasalni őket. A színes szintetikus anyagokat legfeljebb 40°C-on lehet mosni, amelyhez a Perwoll Wool & Silk ideális. A frissen mosott fehérneműt ezután nedvesen ki kell teregetni, és közvetlen napfénytől védve száradni hagyni. Ha szükséges, alacsony hőmérsékleten egy nedves ruha alatt vasalja ki.

A lenvászon a len szárából készítik, és az egyik legrégebbi textilszálfajta. Fényes a felszíne, nagyon tartós, nem törik és nehezen szennyeződik. A színezett, nem fehérített lent a legjobb kímélő programon, legfeljebb 40°C-on a Perwoll Wool & Silk mosószerrel mosni. Szárítás előtt rázza ki a ruhákat, hogy ismét felvegyék eredeti alakjukat, és teregesse ki őket. A len ruhaneműt soha ne szárítsa szárítógépben vagy erős napfényen. A lenvásznat a legjobb a hátoldalán, még nedves állapotban vasalni.

A selyem a selyemhernyók gubójából készül, és az egyik legértékesebb anyag a világon. Mosás előtt feltétlenül válogassa szét a ruhákat szín szerint, mivel ez az anyag engedheti a színét. Selyem mosáshoz válasszon „gyapjú” vagy „kímélő” programot 30°C fokon, vagy speciális selyem programot. Ha az útmutató csak kézi mosást engedélyez, mossa a ruhákat gyorsan és kímélően meleg, legfeljebb 30°C-os habos vízben, és ügyeljen arra, hogy ne dörzsölje, facsarja, nyomkodja vagy csavarja őket, illetve a speciális kézi mosási vagy a gépi gyapjúmosás-programtól eltérő más módot.  A selymet soha ne áztassa hosszú ideig a mosószeres vízben. A tiszta selyem ruhaneműt kiterítve szárítsa, a selyemblúzok és -ingek számára pedig a legjobb, ha vállfán hagyja lecsöpögve megszáradni. Tegye távol a fűtőtesttől és közvetlen napfénytől és a hátoldalán, enyhén nedvesen vasalja, alacsony hőfokon.

A membrán textilekből vagy mikroszállal készült időjárásálló ruházatot a legjobb a Perwoll Sport & Active mosószerrel mosni. Használja a kímélő programot nagy vízmennyiséggel és alacsony centrifugálási sebességgel. Ezután csak csavarja ki a ruhát.

A szintetikus szál ultramodern. Az ideális mosása 40°C-on szintetikus (easy care) programon, Perwoll Sport & Active mosószerrel történik. A speciális mosószer a mosás során áthatol a textilszálakon, és semlegesíti a kellemetlen szagokat. A száradáshoz csak teregesse ki a ruhákat. Kerülje a közvetlen napon való szárítást.

A viszkóz szál kémiai úton módosított természetes anyagból készül. Selymességének, könnyű súlyának és finom érintésének köszönhetően széles körben keresett divatos textília. Ha a mosási címke engedi a viszkóz gond nélkül mosható mosógépben. A viszkóz érzékenyen reagál a mosógép mechanikai hatásaira, ezért mindig szintetikus (easy care) programon kell mosni, úgy hogy a mosógép dobja legfeljebb kétharmadig legyen megtöltve. A textil csak rövid centrifugálást igényel alacsony fordulatszámon, és ezután teregetve, lecsöpögve száradjon (nem szárítógépben). Nedves állapotban vagy nedves ruha alatt száríthatóak. Ha a viszkóz száradás közben gyűrődik, akkor be kell nedvesíteni, és úgy kivasalni.

A Perwoll ReNew+ White mosószert fehér színű pamut, len, szintetikus, selyem és kevert szálas ruhadarabjai kezelésére fejlesztettük ki. A függönyök mosására is alkalmas: a fehérítőszermentes formula simává teszi az idővel érdessé vált természetes szálakat, és ismét életre kelti a megszürkült fehér textileket.

A gyakori mosás fakóvá teheti a ragyogó, élénk színeket. A speciális, színezőmentes Perwoll ReNew+ sorozat ReNew+ Black, ReNew+ White és ReNew+ Color termékei visszaállítják kedvenc ruhadarabjainak élénk színét és ragyogását. A kifakult ruha mosásról mosásra megújul, visszanyeri eredeti élénkségét és ragyogását.

A Perwoll ReNew+ termékvonal nem tartalmaz sem fehérítőszert, sem színezőanyagot: összetétele kisimítja az idővel érdessé vált szálakat, ennek során eltávolítja a megszürkült réteget, ismét életre keltve a színeket. Csak a sima szálak tükrözhetik vissza a fényt, hogy ragyogó színélményt keltsenek.

Nem csupán megtisztítani kell a fehér ruhák szálait, azoknak simának és tömörnek is kell lenniük, hogy a fényt tökéletesen visszatükrözzék, és a ruhaneműek olyan ragyogóak legyenek, mintha újak lennének. A Perwoll ReNew+ White speciális formulája kisimítja az idővel érdessé vált szálakat. A beszürkült ruhák mosásról mosásra életre kelnek, a fehér ruhaneműk visszanyerik ragyogásukat. Az összetétele nem tartalmaz fehérítőszert.

A Perwoll ReNew+ White arra is használható, hogy visszaállítsa a fehér függönyök eredeti világosságát és ragyogását. A fehérítőmentes formulát kifejezetten a fehér pamut, len és szintetikus szálból készült ruhákhoz alakítottuk ki. A függönyök eredeti világosságát és ragyogását is visszaállítja és ragyogó fehér színt ad.

A Perwoll ReNew+ Color kisimítja az idővel érdessé vált szálakat, és újra életre kelti a kifakult ruhát. Csak a sima szálak tükrözhetik vissza a fényt, hogy ragyogó színélményt keltsenek.
A Perwoll ReNew+ Color megakadályozza, hogy a mosás során az egyik ruha színe megfogja a másikat, és ismét életre kelti a színeket. Színezőmentes az összetétele.