Skip to Content

Gyakori kérdések és használati információk

  • Kíméletes kézi mosással, vagy gyapjú mosási programmal
  • Speciális kímélő mosószer, például a Perwoll Wool
  • Kerüld a mechanikus igénybevételt (csavarást stb.)
  • A ruha nedvességét törölközővel itasd fel
  • Vízszintes felületen kiterítve szárítsd

A gyapjú pulóverek, kardigánok és sálak mosáskor filcesedhetnek. Ezért megfelelő mosási program és speciális gyapjúmosószer szükséges. A Perwoll Wool & Silk szövetbalzsammal és bambuszkivonattal minden mosásnál gondoskodik a szál megóvásáról, és csodálatosan puhává varázsolja a ruhákat.

A finom gyapjúszálak a mechanikai hatásoktól, a dörzsöléstől, csavarástól vagy nyomástól egymásba kapaszkodhatnak, így a gyapjú filcesedhet. A magas hőmérsékleten történő mosástól a gyapjúszál összehúzódhat. A gyapjú mosásához mindenképpen a kifejezetten gyapjú mosásra ajánlott mosószert használd. Próbáld ki a Perwoll Wool mosószert.

A ruha csak akkor mosható gépben, ha a címkén látható a „gépben mosható” szimbólum. Ebben az esetben mosható gyapjú programon. A gyapjú ruhaneműk „gyapjú kézi mosással” is moshatók. Kérjük, ebben az esetben is használd a Perwoll Wool mosószert. 

A pehely rendkívül rugalmas. A tollpehely szinte súly nélkül ad meleget, így kiváló minőségű és meleg ágynemű készülhet belőle. A tollpelyhet mosd például a Perwoll Wool mosószerrel, a gyapjú és kényes ruhák programon, 30°C-on. A tollpehely töltetű ruhaneműket vagy ágyneműt megszáríthatod a szabad levegőn kiterítve, és időnként szétmorzsolgatva. Továbbá szárítógépben, alacsony hőfokon is száríthatod. Minden esetben vedd figyelembe a pehely és tollpehely tartalmú termékek mosásra-szárításra vonatkozó utasítását.

Az alsóneműk, alakformáló ruházatok és harisnyák főként mesterséges szálakból állnak, például poliamidból, poliészterből és poliakrilból, néha más szálakkal, például viszkózzal vagy pamuttal keverve. Ezek a textilek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek: Jó alaktartóak, gyűrődésmentesek, könnyen moshatóak, hamar száradnak és alig kell vasalni őket. A színes szintetikus anyagokat legfeljebb 40°C-on lehet mosni, amelyhez a Perwoll Wool ideális. A frissen mosott fehérneműt ezután nedvesen ki kell teregetni, és közvetlen napfénytől védve száradni hagyni. Ha szükséges, alacsony hőmérsékleten egy nedves ruha alatt vasald ki. Minden esetben vedd figyelembe a ruhaneműk mosására-szárítására vonatkozó utasítását.

A selyem a selyemhernyók gubójából készül, és az egyik legértékesebb anyag a világon. Mosás előtt feltétlenül válogasd szét a ruhákat szín szerint, mivel ez az anyag engedheti a színét. Selyem mosáshoz válassz „gyapjú” vagy „kímélő” programot 30°C fokon, vagy speciális selyem programot. Ha az útmutató csak kézi mosást engedélyez, mosd a ruhákat gyorsan és kímélően meleg, legfeljebb 30°C-os habos vízben, és ügyelj arra, hogy ne dörzsöld, facsard, nyomkodd vagy csavard őket, illetve ne válassz a speciális kézi mosási vagy a gépi gyapjúmosás-programtól eltérő más módot. A selymet soha ne áztasd hosszú ideig a mosószeres vízben. A tiszta selyem ruhaneműt kiterítve szárítsd, a selyemblúzok és -ingek számára pedig a legjobb, ha vállfán hagyod lecsöpögve megszáradni. Tedd távol a fűtőtesttől és közvetlen napfénytől és a hátoldalán, enyhén nedvesen vasald, alacsony hőfokon.

A membrán textilekből vagy mikroszállal készült időjárásálló ruházatot a legjobb a Perwoll Sport mosószerrel mosni. Használd a kímélő programot nagy vízmennyiséggel és alacsony centrifugálási sebességgel.

A szintetikus szál ultramodern. Az ideális mosása 40°C-on szintetikus (easy care) programon, Perwoll Sport mosószerrel történik. A speciális mosószer a mosás során áthatol a textilszálakon, és semlegesíti a kellemetlen szagokat. A száradáshoz csak teregesd ki a ruhákat. Kerüld a közvetlen napon való szárítást.

A viszkóz szál kémiai úton módosított természetes anyagból készül. Selymességének, könnyű súlyának és finom érintésének köszönhetően széles körben keresett divatos textília. Ha a mosási címke engedi a viszkóz gond nélkül mosható mosógépben. A viszkóz érzékenyen reagál a mosógép mechanikai hatásaira, ezért mindig szintetikus (easy care) programon kell mosni, úgy hogy a mosógép dobja legfeljebb kétharmadig legyen megtöltve. A textil csak rövid centrifugálást igényel alacsony fordulatszámon, és ezután teregetve, lecsöpögve száradjon (nem szárítógépben). Nedves állapotban vagy nedves ruha alatt száríthatóak. Ha a viszkóz száradás közben gyűrődik, akkor be kell nedvesíteni, és úgy kivasalni.

A Perwoll ReNew White mosószert fehér színű pamut, len, szintetikus, és kevert szálas ruhadarabjai kezelésére fejlesztettük ki. A függönyök mosására is alkalmas: a fehérítőszermentes formula simává teszi az idővel érdessé vált természetes szálakat, és ismét életre kelti a megszürkült fehér textileket.

A gyakori mosás fakóvá teheti a ragyogó, élénk színeket. A speciális, színezőmentes Perwoll ReNew sorozat ReNew Black, ReNew White és ReNew Color termékei segítenek visszaállítani kedvenc ruhadarabjaid élénk színét és ragyogását. A kifakult ruha mosásról mosásra újul, visszanyeri élénkségét és ragyogását.

Nem csupán megtisztítani kell a fehér ruhák szálait, azoknak simának és tömörnek is kell lenniük, hogy a fényt tökéletesen visszatükrözzék, és a ruhaneműek olyan ragyogóak legyenek, mintha újak lennének. A Perwoll ReNew White speciális formulája kisimítja az idővel érdessé vált szálakat. A fehér ruhák mosásról mosásra életre kelnek, a fehér ruhaneműk visszanyerik ragyogásukat.

A Perwoll ReNew Color kisimítja az idővel érdessé vált szálakat, és újra életre kelti a kifakult ruhát. Csak a sima szálak tükrözhetik vissza a fényt, hogy ragyogó színélményt keltsenek.