Skip to Content

Szuper stílusos: 1 fehér ing 6 új stílusban, kiegészítőkkel

Anélkül szeretné felfrissíteni ruhatárát, hogy újabb darabokat kellene vásárolnia? DIY útmutató videónk bemutatja, hogyan varázsolhatja újjá régi kedvenc fehér ingét hat különböző módon. Megtudhatja, hogyan alakíthatja át az ingét és hozhatja ki a legtöbbet a ruhatárából ezekkel a remek, vintage ruhadarabokat alkalmazó stílustippekkel és -trükkökkel.

Mitől igazi kincs egy régi fehér ing?

A fehér ing olyan időtlen klasszikus, amelyet szinte bármivel lehet hordani. Könnyen találhat egy jó minőségű, régi fehér inget a bolhapiacon, vagy kölcsönvehet egyet a barátjától vagy lakótársától, de saját unalmas fehér blúzát is feldobhatja ha különböző módon néhány egyszerű kiegészítő segítségével.

Útmutató a ruhák saját kezű átalakításhoz: Fehér ing átalakítása kiegészítőkkel

You need to accept cookies to play this video

Amire szüksége lesz:

 • Egy fehér ing 
 • Kiegészítők (övek, kitűzők, karperecek, ékszerek, fodros hajgumik, sálak...)

Teendők: 

1. Húzza össze az ing derekát egy övvel vagy sállal
Ez a bő fazonú ingek esetében különösen jól beválik – ezek lehetnek olyan régi darabok, amelyek nem illenek pontosan Önre, de lehetnek a barátjától vagy lakótársától kölcsönvett egyszerű üzleti ingek. A sál vagy öv kiemeli a derekat, és némi színt visz az összeállításba.

1. lépés: régi ing derekát sállal összehúzó nő

2. Emelje ki gallérját
A hajcsatok nem csupán tincsei megzabolázására valók. Használhatja őket arra is, hogy feldobjon egy egyszerű inget. Egyszerűen csíptesse őket a gallérra, és az ingéből máris elengedhetetlen alkalmi darab lesz.

2. lépés: egy nő hajcsatokkal alakítja át az ingét

3. Díszítse az egyszerű gombokat csíptetős fülbevalókkal
Egyszerű és hatásos módja annak, hogy egy hétköznapi üzleti inget irodaiból esti kiruccanáshoz alkalmas viseletté alakítson. Emellett kiváló alkalom arra is, hogy hasznosítsa a vintage csíptetős fülbevalóit, amelyeket sosem hord. A csattól függően úgy a legegyszerűbb rögzíteni őket a gomblyukhoz, ha a meglévő gomb alá csúsztatja őket. Ha ez nem működik, rögzítheti őket a belső oldalra helyezett biztosítótűvel.  

4. lépés: egy nő jó minőségű vintage nyaklánccal alakítja át az ingét

4. Viseljen vastag nyakláncot a felgombolt gallér alatt.
Ha a férfiak el akarják engedni magukat, kigombolják az ingüket. A hölgyeknek tanácsos ennek ellenkezőjét tenni – de csak akkor, ha olyan kiegészítőket viselnek hozzá, amelyek feltűnővé teszik az összhatást!

5. Alakítsa át ingét mutatós brossokkal
Az egyszerű ingek brossal történő kicicomázása aligha számít újdonságnak. Azonban ez egy olyan, egyszerű stílustipp, amely kezd feledésbe merülni. A jó hír az, hogy a brossokat kezdik újra felkapni! A szokatlan elhelyezés és az egymástól elütő darabok együttes használata különbözteti meg a brossok viselésének mai formáját attól, ahogy a nagymamája hordta őket. Kutassa át idős nénikéje ékszeres ládikáját, és alakítsa át ingét a hét minden napjára.

5. lépés: egy nő brossal alakítja át az ingét

6. Húzza hátra az ingujjait
...és essen neki az inge átalakításának. Ez a stílustipp a bő fazonú ingek esetében is jól beválik. A merész mandzsetták, elasztikus karkötők vagy a nemrég ismét divatba jött fodros hajgumik nemcsak feldobják az összeállítást, és megakadályozzák, hogy az ingujja lecsússzon, hanem segíthetnek abban is, hogy buggyos ujj hatását keltse a fölös anyag révén. 

6. lépés: fantasztikus utolsó stílustippként egy nő fodros hajgumikkal alakítja át az ingét

Hogyan kell mosni a fehér inget ahhoz, hogy sokáig kitartson?

Ha útmutatóink segítségével már elsajátította az egyedi ruhaátalakítás művészetét, egyszerű, fehér ingét sokkal-sokkal többször fogja viselni. A megfelelő mosási eljárással gondoskodhat róla, hogy ez a darab mindig friss és tiszta megjelenést kölcsönözzön.

Tippek, hogy a fehér ing hosszú ideig kitartson és fehér maradjon

A fehéreket mindig elkülönítve kell mosni

 • A mosógépet tisztán kell tartani – az ajtó körüli lerakódások könnyen beszennyezhetik a fehér ruhákat 
 • A foltokat mosás előtt külön kezelni kell 
 • A ruhákat az ajánlott hőfokon kell mosni 
 • Használjon Perwoll Renew Advanced White & Fibre mosószert. Visszaállítja a ruhák eredeti fehér színét, fehérítő használata nélkül. A különleges formula megerősíti és kisimítja a szálakat, így azok egyenlőbb eloszlásban verik vissza a fényt, amitől az anyag fehérebbnek tűnik
 • A ruhát a szabad levegőn, napon szárítsa, hogy az UV-sugarak kifejthessék természetes fehérítő hatásukat

Kapcsolódó cikkek

 • Fenntartható divatmárka?

  Hogyan állapíthatjuk meg, hogy az adott fenntartható márka megfelel-e slow fashion céljainknak?

 • Perwoll White

 • Egy ing, hat stílus: Díszítések

  Hogyan lehet díszítéssel egy egyszerű, fehér ingből hat különböző stílusú ruhadarabot varázsolni?