Skip to Content

Szuper stílusos: 1 fehér ing 6 új stílusban, díszítéssel

Szeretné a lehető legkevesebb ráfordítással újrahasznosítani a ruháit? A megfelelő átalakítási ötletek még egy kis kapszulagardróbbal is csodákat tehetnek. Videónkban bemutatjuk, hogyan alakíthatja át régi kedvenc fehér ingét hat különböző díszítési technikával, amelyek egyszerűen, minimális erőbefektetéssel és mindenféle előképzettség nélkül kivitelezhetők.

Miért jó átalakítással újrahasznosítani a ruhákat?

Persze, ki is dobhatná a már megunt, régi fehér inget – de a Rethink Fashion (Újragondolt divat) nem erről szól! Inkább tekintse egykori kedvenc ruhadarabját üres vászonnak, amelyet egy kis leleményességgel átalakíthat. 

Videósorozatunk első részében bemutattuk, hogyan lehet feldobni egy fehér inget pusztán kiegészítők segítségével. Ebben az epizódban a következő lépést ismertetjük, amelyben részben vagy teljes egészében végleges díszítéssel adunk új stílust a fehér ingnek. A harmadik részben az inget vágással és csűrés-csavarással fogjuk átalakítani.

Útmutató a ruhák saját kezű átalakításhoz: Fehér ing átalakítása díszítéssel

You need to accept cookies to play this video

Amire szüksége lesz:

  • Egy fehér ing 
  • Díszítések (gyöngyök, dekoranyag vagy rávasalható minták, prémium minőségű gombok, textilfesték, dekorszalag, flitteres szalag …)
  • Eszközök (tű és cérna, rávasalható vagy ragasztós szalag, olló, textilragasztó, vasaló)

Teendők: 

1. Gyöngyös gallér készítése

A dekoratív gyöngyök és szegecsek nagyon fel tudnak dobni egy gallért. Különböző méretű gyöngyök és egy gyöngyös szegély felvarrásával az egyszerű, fehér gallér a stílusos egyszínűség jegyében alakult át. Egyszerűbb, varrásmentes megoldásként textilragasztó is használható. Alkalmi viselethez használhatunk színes gyöngyöket vagy flittereket. A szegecsek punk stílusú hatást keltenek. Engedje szabadjára a képzeletét, és fedezze fel az Önhöz illő divatos DIY átalakítási ötleteket!

1. lépés: egy nő, aki bemutatja, hogyan lehet gyöngyökkel díszíteni egy inget

2. Egyedi zseb
Az unalmas, fehér mellzseb már nem divat. Szárnyaljon inkább a képzelet egy flamingómintájú zsebbel! Némi mókás mintájú maradék anyag és egy kis öntapadós javítószalag segítségével átalakítottuk az inget az esti bulira. A tartósabb megoldáshoz rávasalható szalagot kell használni, vagy fel kell varrni a zsebet.

3. Főszerepben: a gombok
A ruhák átalakításának legegyszerűbb módja az unalmas gombok lecserélése mókásabbakra. Egyszerűen vágja le a sima, fehér gombokat, és varrjon fel helyettük új, csillogó, egyedi darabokat. Mi csillag alakú, ezüstszínű gombokat választottunk, amelyek most főszerepet játszanak az ing stílusának kialakításában.

2. lépés: újrahasznosított anyagból új ingzsebet készítő nő

4. Kék festékszóró
Textilfesték számos különböző formában, színben és méretben kapható. A mi kedvencünk a fújható festék, amely könnyen használható, és gyönyörű, vízfestékhez hasonló hatást eredményez. A használatakor ügyelni kell a környező felületek védelmére, kesztyűt kell viselni, és egy nem áteresztő védőréteget kell helyezni az ing eleje és hátrésze közé. A hableánystílust egy aranyszínű öv teszi igazán teljessé.

4. lépés: egy nő textilfestékkel alakítja át az ingét

5. Biztosítótű
A biztosítótű a punkkorszak óta a kreatív ruhaátalakítási ötletek egyik alapeleme. Nagyméretű biztosítótűkkel összehúztunk egy bő inget a derekánál, az így keletkező redőkön pedig átfűztünk egy széles dekorszalagot.

5. lépés: egy nő biztosítótűkkel alakítja át az ingét

6. Szenvedély
Aki nyíltan felvállalná a ruhák újrahasznosítása iránti rajongását, az ki is írhatja magára csillogó aranybetűkkel. A flitterszalagot textilragasztóval, vagy a tartósabb eredmény érdekében varrással lehet rögzíteni.

6. lépés: egy nő flitterszalaggal díszíti az ingét

A díszítéssel átalakított ruhák mosása

DIY ruhaátalakítási ötleteink megvalósítása után az egyszerű, fehér ingből egy izgalmasabb darab lesz. A Perwoll Renew Advanced White & Fibre mosószer segít a megfelelő mosási eljárás terén. Ne feledje, hogy a textilragasztó, a festék, a flitterek és a rávasalható ragasztóanyagok moshatóságra vonatkozó tulajdonságai az adott ruhadarabétól eltérőek lehetnek. A feldíszített ing első mosása előtt tájékozódjon ezekről.

Kapcsolódó cikkek

  • Kapszularuhatár 5 lépésben

    Kövesd kapszularuhatár-teendőlistánkat a gyűjteményed minimalizálásához

  • Az ökodivat jövője

    Készen állsz rá, hogy megismerd a világ leginnovatívabb fenntartható szöveteit?

  • Perwoll White