Skip to Content
Eine brünette Frau mit einer weißen Hose und einem weißen T-Shirt, das am Bauch zusammengeknotet ist, hält sich ihr Handy ans Ohr

Hogyan hasznosítsd tovább a pólóidat: három vagány házi praktika

Miért nem varázsolsz egyszerű szoknyát a pólódból, mielőtt búcsút mondanál neki? Vagy egy vászontáskát? Vagy esetleg egy párnahuzatot? Pólóid továbbhasznosítása nemcsak jó móka, de egyben remek lehetőség a divat okozta környezetszennyezés ellensúlyozására.

1. házi praktika: egyszerű, varrás nélküli szoknya

Mit szólsz ehhez a kreatív házi praktikához? Mindössze tíz perc alatt továbbhasznosíthatod bármelyik régi pólódat, és egyszerű szoknyát varázsolhatsz belőlük a meleg nyári napokra. Ebben a projektben az a legjobb, hogy roppant egyszerű. 

Ezekre lesz szükséged:

 • régi póló
 • olló
 • biztostű

Ezeket kell tenned:

1. lépés:
Hajtsd félbe a régi pólót, és vágd végig az ollóval egy hónaljtól hónaljig terjedő egyenes vonalat követve. Tedd félre a póló alsó részét.

2. lépés:
Vágj ki egy 2,5 cm-es csíkot a póló felső részéből, és készíts húzózsinórt a szoknyához. Rögzítsd az egyik végét biztostűvel.

3. lépés:
Vágj egy kis nyílást a póló alsó szegélyének belsejében, majd a biztostű segítségével vezesd át a szegélyen a húzózsinórt. 

Kész is! Viseld örömmel az új szoknyád!

Egy kisokos, amely bemutatja, hogy alakítsd át a régi pólód szoknyává

DIY idea 2: no-sew tote bag

Diese farbenfrohe und praktische Tragetasche ist die ideale Einkaufstasche. Im Vergleich zu den scheußlichen Plastiktaschen aus dem Supermarkt ist das eine wirklich tolle Lösung. Denn du schonst ganz nebenbei die Umwelt. Genau wie das erste Upcycling-Tutorial, ist auch dieses super einfach.

Das brauchst du:

 • ein altes T-Shirt (je dicker der Stoff, desto robuster wird die Tragetasche sein)
 • eine Schere
 • eine Sicherheitsnadel


So geht’s:

1. Schritt: Schneide die Ärmel ab (leg sie beiseite) und schneide den Halsausschnitt des T-Shirts aus. Tipp: Dies wird die Öffnung der Tragetasche sein. Wenn du also planst, größere Teile (Wassermelonen oder größer) zu kaufen, schneide die Öffnung dementsprechend zu.

2. Schritt: Jetzt kommen die Ärmel ins Spiel. Schneide einen zwei Zentimeter breiten Streifen aus den Ärmeln. Dieser wird als Kordelzug dienen, mit dem wir das Loch im unteren Teil des T-Shirts schließen.

3. Schritt: Stich ein Loch in den Saum des T-Shirts und fädele den Kordelzug mit einer Sicherheitsnadel hindurch.

Et voilà! Dein T-Shirt ist jetzt eine Tragetasche.

Egy kisokos, amely bemutatja, hogy alakítsd át a régi pólód táskává

3. házi praktika: szuvenírből párnahuzat

Mindannyian beleestünk már abba a hibába, hogy vásároltunk egy feliratos pólót, amelyet aztán sosem vettünk fel. Ezek a vásárlások általában pillanatnyi elmezavar hatására történnek egy rövid utazás vagy fesztiválozás alkalmával. Nem muszáj azonban kidobni a pólót, ha már nem leled örömödet benne. Elvégre akár át is alakíthatod egy bohókás párnává, amely a nappalid dísze lehet.

Ezekre lesz szükséged:

• régi szuvenírként vásárolt póló

• egy párna, amely belefér a pólóba 

• gombostűk

• varrógép, vagy tű és cérna

• olló

Ezeket kell tenned:

1. lépés: 

Fordítsd ki a pólót, tömd bele a párnát, majd gombostűvel rögzítsd a szövetet a párna teteje és oldala körül. Az alját hagyd szabadon. Vedd ki a párnát.

2. lépés: 

Egy varrógép, vagy pedig tű és cérna segítségével varrd végig a szövetet a gombostűk mentén, és vágd le ollóval a fölösleges anyagot. Az aljához ne nyúlj, és azt hagyd teljesen szabadon.

3. lépés:

Fordítsuk ki újra mintával kifelé a pólót, és helyezzük bele a párnát. Hajtsuk be a túllógó részt az alsó rész belsejébe. Bevált tipp: Ha nagyon kalandvágyónak érzed magad, cipzárat és gombokat is rakhatsz a műre, de az anyag azok nélkül is tökéletesen tartja majd magát. 

Feküdj le és merülj el az emlékeidben!

Egy kisokos, amely bemutatja, hogy alakítsd át a régi pólód párnává

Image credits
Header image: Blaublut

Kapcsolódó cikkek

 • A pulóverek megjavításának 3 módja

  Pulóverjavítás – lyukak, kikandikáló cérnák és társaik

 • A farmerek megjavításának 3 módja

  Hogyan javíthatjuk meg a nadrágunk cipzárját – és egyéb hasznos házi praktikák