Skip to Content

Fránya lyukak: 3 házi praktika a gyapjúpulóverek megjavításához

A gyapjúpulóvereknek jól áll az idő múlása – ha tudod, hogyan tüntesd el a lyukakat. A gyapjú értékes természeti erőforrás és egyben egy csodálatos, sokoldalú szövet. Ez az anyag hajlamos az elhasználódásra, és gyakoriak az esetében a kiálló szálak és a molyrágta lyukak. Ugyanakkor elég könnyű megjavítani még akkor is, ha nem tudunk varrni. Láss hát neki a javításnak egyszerű kisokosaink segítségével!

Mentsd meg a gyapjúpulóvered – egyszerű ötletek a ruhák megvarrásához

You need to accept cookies to play this video

Ezekre lesz szükséged:

 • Egy hibás gyapjúpulóver
 • Tű és cérna
 • Gyöngyök, flitterek vagy strasszok díszítés gyanánt 
 • Könyökfoltok

Ezeket kell tenned: 
1. A gyapjúval az az egyik leggyakoribb gond, hogy könnyen beleakad a hegyes tárgyakba, faágakba, vagy akár a saját ékszereinkbe. Javítsd meg lyukas pulóvered: húzd vissza a fonalat pontosan ott, ahonnan kikandikált. Díszítsd ki a helyet, ahol visszahúztad a kikandikáló fonalat, hogy elrejtsd az egyenetlen felületet.

1. lépés: javítsd meg lyukas pulóvered: húzd vissza a fonalat pontosan ott, ahonnan kikandikált

2. A molyrágta lyukakat szintén könnyű saját kezűleg megvarrni, de a hibás rész valószínűleg azután is látszani fog, hogy megstoppoltad a lyukat. Varrj visszafelé, és gondoskodj róla, hogy a lyukat körülvevő összes „fonalhurkot” megvarrd, majd díszítsd gyöngyökkel. Ha szeretnél látni egy újabb technikát a molyrágta lyukak megstoppolásához, nézd meg Kintsugi-kisokosunkat.

2. lépés: stoppold meg a molyrágta lyukakat a pulóvereden, és varrj fel saját kezűleg néhány gyöngyöt díszítés gyanánt

3. Mindenkivel megesett már, hogy egész nap a könyvtárban ült beletemetkezve egy könyvbe, és amikor hazaért, észrevette, hogy a pulóvere teljesen kikopott a könyökénél. Hanyag diákból avanzsálj összeszedett könyvtárossá, és varrj könyökfoltokat a pulóver azon részeire, amelyek a leginkább hajlamosak az elhasználódásra. Természetesen csinálhatsz saját könyökfoltokat, de a ruhavarráshoz kapcsolódó kedvenc ötleteink többségéhez hasonlóan itt is készen kapható foltokkal egyszerűsítettük le a feladatot. Az általunk használt bőrfoltokban még a fonal helye is előre ki volt vágva, így nem kellett aggódnunk a szabályos öltések miatt.

3. lépés: egy újabb fantasztikus varróötlet: varrj könyökfoltokat a pulóver azon részeire, amelyek a leginkább hajlamosak az elhasználódásra

Kapcsolódó cikkek

 • Az ökodivat jövője

  Készen állsz rá, hogy megismerd a világ leginnovatívabb fenntartható szöveteit?

 • Mi van benne?

  A Perwollal folyamatosan arra törekszünk, hogy a legjobb ápoló formulánkat juttassuk el hozzád annak érdekében, hogy ruháid hosszabb ideig szépek maradjanak.

 • Egy ing, hat stílus: Kiegészítők

  Hogyan lehet egy egyszerű, fehér ingből hat különböző stílusú ruhadarabot varázsolni?