Skip to Content

Mosószer gyapjúhoz: gyapjú és kényes anyagok kímélő mosása

Szeretnéd, ha kedvenc gyapjú- vagy kasmírpulóvered minél tovább szép maradna? Ez intenzív ápolást igényel. A Perwoll Wool & Delicates – Fibercare Advanced erejével kedvenc, gyapjúból készült vagy különösen kényes anyagú darabjaink még puhábbak lehetnek, ami igazán kellemes érzés.

Miért olyan fontos a gyapjúhoz és kényes anyagokhoz kifejlesztett mosószer?

Szeretnéd gyengéd ápolásban részesíteni a finomabb anyagú ruháid, hogy minél tovább örömmel viselhesd őket? A kimondottan gyapjúhoz és kényes anyagokhoz – például selyemhez – megálmodott különleges mosószerekkel mi sem könnyebb. Gondoskodnak arról, hogy a mosószer megfelelően ápolja a kényes anyagok – például a merinói gyapjú – szövetszálait, és ne tegyen kárt bennük. A Perwoll gyapjúhoz megalkotott mosószeréhez hasonló termékek nem tartalmaznak fehérítőt vagy optikai fehérítőt, és inkább szappanra és más enzimekre hagyatkoznak a tisztítás során. Lesimítják a szövetszálakat, és segítenek megőrizni a ruhák ragyogó színét.

A legtöbb gyapjú- vagy kényes anyagú textil alkalmas kézi mosásra, vagy kompatibilis a mosógép speciális, kímélő mosási programjaival. A gyapjúhoz tervezett mosószerek hatása meggyőző, ugyanis akár alacsony mosási hőmérsékleten is eredményesen megtisztítják a szennyes ruhákat. A víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 30 °C-ot. Ha a ruhák alig piszkosak, akár hideg, 20 °C-os vízben is elegendő lehet kimosni őket. Kímélő tisztítással megőrizhető a ruhák alakja, és kevesebb kis csomó alakul ki rajtuk. Úgy tudjuk a legkönnyebben megítélni, hogy melyik mosási hőmérséklet a legoptimálisabb a ruháinkhoz, ha megnézzük a ruha belsejébe varrt mosási címkét. Itt minden fontos információt megtalálunk azzal kapcsolatban, hogy mosógépbe tehetők-e a ruhák, és hogyan javasolt mosni őket.

Emellett a gyapjú- vagy kényes anyagú szöveteket csak alacsony fordulatszámon érdemes mosni a mosógépben. Mosás után néhány óvatos mozdulattal állítsuk helyre a ruhák eredeti alakját, és szárítsuk meg őket kiterítve, hogy ne veszítsék el a formájukat.

Gyapjú mosása mosószerrel és öblítővel?

A kényes anyagok – mint a gyapjú, a selyem vagy a pehely – tisztítása jó megérzéseket kíván meg. A gyapjúhoz megálmodott mosószerekben található aktív hatóanyagok kombinációja gondoskodik a puha és ölelnivaló szövetszálakról. A Perwoll Wool & Delicates – Fibercare Advanced folyékony mosószer és mosópor formájában is elérhető. Bármelyiket választhatod.

Foltok eltávolítása gyapjúról: elegendő-e hozzá egy gyapjúhoz kifejlesztett mosószer?

Ha csúf foltok éktelenkednek a másmilyen – például pamut – anyagú ruhákon, speciális folttisztító sókat is bevethetünk. Ilyen például a Sil 1 für Alles univerzális folttisztító. A kezelést követően habozás nélkül kimoshatjuk a ruhákat a megfelelő mosószerrel. A Perwoll Renew Advanced Effect Color & Fiber például hasznos lehet, ha meg akarjuk őrizni a ruhák színének intenzitását, a Perwoll Care & Repair Advanced terméknek köszönhetően pedig kevésbé lesznek bolyhosak és szöszösek a kedvenc darabjaink.

Kapcsolódó cikkek

  • Perwoll Wool mosószer

  • Mosási jelek

    Mit jelentenek a jelek a ruhák címkéin

  • Bikinik mosása: ápolási tippek fürdőruhákhoz

    Így a fürdőruha anyaga tovább tart és megőrzi formáját.