Skip to Content

Mit tehetsz Te?

A helyes adagolás

A megfelelő mennyiségű mosószer adagolásához érdemes figyelembe venni néhány fontos szempontot: a vízkeménység különösen befolyásolja, hogy mennyi mosószerre van szükség. A mosószer mennyisége függ a szennyeződés mértékétől is, ami meghatározó a mosószer helyes adagolásában. Az alábbi tippek segíthetnek a mosószer helyes adagolásában, úgy hogy közben a környezetet kevésbé szennyezzük.

 • Vedd figyelembe a mosószer-csomagoláson található adagolási javaslatot: Minden Perwoll terméken megtalálhatod az adagolási javaslatokat a különböző vízkeménységi szinteknek megfelelően. Az ajánlások eltérnek a kismértékű, közepes és erős szennyeződések esetében, továbbá a különböző vízkeménységi szintek szerint is. Előnyös lehet a ruhanemű szétválogatása a mosás előtt a szennyezettségnek megfelelően. Minél piszkosabb a ruha, annál több mosószert kell adagolni.
 • Kérdezd meg vízszolgáltatódtól a helyi vízkeménységet. A víz keménysége régiónként eltérő. Annak érdekében, hogy meggyőződj a vízkeménység mértékéről, a helyi vízszolgáltatódnál érdemes érdeklődni. Ezután a termék címkéjén található adagolási útmutatót követve adagold a mosószert a megfelelő vízkeménységnek megfelelően.
 • A ruhanemű mennyisége és a mosógép mérete: A csomagoláson lévő adagolási mennyiségek a mosógép tipikus terhelésén alapulnak, kényes ruhák esetén 2,5 kg-os gépterheléssel. Kényes ruhákhoz nem ajánlunk nagyobb adagot.

Hogyan takarékoskodj az energiával

A mosószerek által felhasznált energiának és CO2-lábnyomának közel 80% -a a használati szakaszban termelődik, vagyis a tényleges mosási folyamat során. Ennek oka elsősorban a mosógépben lévő víz felmelegítéséhez szükséges energia. Éppen ezért az évek során folyamatosan fejlesztettük a mosószer-formulánkat, hogy már alacsony hőmérsékleten is biztosítsuk a legjobb mosási teljesítményt. Moshatsz akár alacsonyabb hőmérsékleten is, és a mosás tiszta, kellemes illatú ruhákat eredményezhet, miközben energiát takarít meg és csökkenti a CO2-kibocsátást.

Hogyan spórolhatunk vizet

Használd ki a maximális 2,5 kg-os mosási terhelést a kényes ruhákhoz a lehető legjobban, nemcsak az energia, hanem a víz-megtakarítás érdekében is.

Számold ki ökológiai lábnyomod

Próbáld ki a Henkel és a Wuppertal Institute (Németország) által kifejlesztett "lábnyom-kalkulátort", hogy megtudd, hogyan befolyásolják életmódbeli döntéseid a szén-dioxid-kibocsátásodat. Minden megadott adatot névtelenül kezelünk.

https://www.henkel.com/sustainability/initiatives-and-partnerships/footprint-calculator

 • Összetevők és formulák

  Mi van benne?

  A Perwollal folyamatosan arra törekszünk, hogy a legjobb ápoló formulánkat juttassuk el hozzád annak érdekében, hogy ruháid hosszabb ideig szépek maradjanak.

 • Csomagolás

  A fenntarthatóság a kulcs

  Nagy gondot fordítunk arra, hogy csomagolásaink a funkcionalitás és az újrahasznosíthatóság terén is megállják helyüket.

 • Szállítás

  Szállítás és logisztika a Henkelnél

  Folyamatosan dolgozunk értékláncunk ökológiai lábnyomának fejlesztésén, hozzájárulva ezzel a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.