Perwoll Perwoll Perwoll

#Renew

Mit tehet a hasznosításhoz?

Hogyan hasznosítsd tovább a pólóidat: három vagány házi praktika

Miért nem varázsolsz egyszerű szoknyát a pólódból, mielőtt búcsút mondanál neki? Vagy egy vászontáskát? Vagy esetleg egy párnahuzatot? Pólóid továbbhasznosítása nemcsak jó móka, de egyben remek lehetőség a divat okozta környezetszennyezés ellensúlyozására.

1. házi praktika: egyszerű, varrás nélküli szoknya

Egy kisokos, amely bemutatja, hogy alakítsd át a régi pólód szoknyává

Mit szólsz ehhez a kreatív házi praktikához? Mindössze tíz perc alatt továbbhasznosíthatod bármelyik régi pólódat, és egyszerű szoknyát varázsolhatsz belőlük a meleg nyári napokra. Ebben a projektben az a legjobb, hogy roppant egyszerű. 

 

Ezekre lesz szükséged:

  • régi póló
  • olló
  • biztostű

 

Ezeket kell tenned:

1. lépés:
Hajtsd félbe a régi pólót, és vágd végig az ollóval egy hónaljtól hónaljig terjedő egyenes vonalat követve. Tedd félre a póló alsó részét.

 

2. lépés:
Vágj ki egy 2,5 cm-es csíkot a póló felső részéből, és készíts húzózsinórt a szoknyához. Rögzítsd az egyik végét biztostűvel.

 

3. lépés:
Vágj egy kis nyílást a póló alsó szegélyének belsejében, majd a biztostű segítségével vezesd át a szegélyen a húzózsinórt. 

 

Kész is! Viseld örömmel az új szoknyád!

DIY idea 2: no-sew tote bag

Egy kisokos, amely bemutatja, hogy alakítsd át a régi pólód táskává

Ez a színes, de praktikus vászontáska tökéletes társad lehet a bevásárlásnál. Ráadásul sokkal jobb a szupermarketben található csúnya nejlonzacskóknál, és még a környezetet is kíméled a segítségével. Mint megszokhattad, ez a pólók továbbhasznosítására szolgáló kisokos is roppant egyszerűen kivitelezhető. 

 

Ezekre lesz szükséged: 

• régi póló (minél vastagabb a szövet, annál strapabíróbb a táska)

• olló

• biztostű

 

Ezeket kell tenned:

1. lépés:
Vágd le az ujjakat (rakd őket félre), és vágd ki a póló nyakát. Tipp: Mivel ez lesz a táska szája, gondoskodj róla, hogy elég nagy legyen a lyuk, ha egy dinnyénél nagyobb dolgot szeretnél belerakni a bevásárlás során. 

 

2. lépés:
Emlékszel a levágott ujjakra? Következő lépésként vágj le egy kétcentiméteres csíkot az egyik ujjból. Ez lesz a húzózsinór, amellyel összehúzod majd a póló alján található lyukat.

 

3. lépés:
Vágj egyetlen nyílást a szegélybe, majd a biztostű segítségével vezesd át rajta a húzózsinórt.

 

Tadám! A pólótáskád el is készült!

3. házi praktika: szuvenírből párnahuzat

Egy kisokos, amely bemutatja, hogy alakítsd át a régi pólód párnává

Mindannyian beleestünk már abba a hibába, hogy vásároltunk egy feliratos pólót, amelyet aztán sosem vettünk fel. Ezek a vásárlások általában pillanatnyi elmezavar hatására történnek egy rövid utazás vagy fesztiválozás alkalmával. Nem muszáj azonban kidobni a pólót, ha már nem leled örömödet benne. Elvégre akár át is alakíthatod egy bohókás párnává, amely a nappalid dísze lehet.

 

Ezekre lesz szükséged:

• régi szuvenírként vásárolt póló

• egy párna, amely belefér a pólóba 

• gombostűk

• varrógép, vagy tű és cérna

• olló

 

Ezeket kell tenned:

1. lépés: 

Fordítsd ki a pólót, tömd bele a párnát, majd gombostűvel rögzítsd a szövetet a párna teteje és oldala körül. Az alját hagyd szabadon. Vedd ki a párnát.

 

2. lépés: 

Egy varrógép, vagy pedig tű és cérna segítségével varrd végig a szövetet a gombostűk mentén, és vágd le ollóval a fölösleges anyagot. Az aljához ne nyúlj, és azt hagyd teljesen szabadon.

 

3. lépés:

Fordítsuk ki újra mintával kifelé a pólót, és helyezzük bele a párnát. Hajtsuk be a túllógó részt az alsó rész belsejébe. Bevált tipp: Ha nagyon kalandvágyónak érzed magad, cipzárat és gombokat is rakhatsz a műre, de az anyag azok nélkül is tökéletesen tartja majd magát. 

 

Feküdj le és merülj el az emlékeidben!

Image credits

Header image: Blaublut