Skip to Content

Szuper stílusos: 1 fehér ing 6 új stílusban, csavarással és vágással

Kedveled a saját kezűleg készített átalakításokat? A ruhákat nagyon egyszerű átalakítani, még varrástudás nélkül is.

Videósorozatunk első részében bemutattuk, hogyan lehet felfrissíteni egy fehér inget pusztán kiegészítőkkel. A második fejezetben részben vagy teljes egészében végleges díszítéssel alakítottunk át egy fehér inget. Az alábbi, harmadik részben olyan okos ötleteket mutatunk, amelyek mentén vágás és csavarás segítségével születhet az ingből új, saját készítésű ruhadarab.

Saját kezű ruhaátalakítás: Fehér ing átalakítása csavarással és vágással

You need to accept cookies to play this video

Amire szükséged lesz:

 • Egy fehér ing 
 • Olló
 • Eszközök (tű és cérna VAGY rávasalható javítószalag VAGY ragasztós szalag VAGY textilragasztó)
   

Teendők: 

1. Hátkivágás
Ez az egyszerű kivágási útmutató tökéletes megoldást kínál túl szoros vagy épp egy kicsit bő ingekhez. Az ing hátát középen hosszan be kell vágni (előtte jelölj be egy egyenes vonalat az anyagon krétával vagy kimosható filccel). A vágott szélek kezelésére a legegyszerűbb eszköz a ragasztószalag, amelyet a videóban látható módon kell alkalmazni. A tartósabb eredmény érdekében használj rávasalható javítószalagot, vagy szegőöltéssel szegd be az anyagot, így az nem fog rojtosodni. Ha elkészült, a nyitott hátú inget viselheted egy szűk felsővel, de akár önmagában is. Tetszés szerint brossokkal vagy biztosítótűkkel is összefoghatod a hézagot, de csomóra is kötheted az anyag két szabad végét.

1. lépés: egy nő ötletes hátkivágással alakítja át a nagyméretű ingét

2. Elő a vállakkal
Ezzel a meglepően egyszerű csavarral könnyedén új ruhadarabot varázsolhatsz hagyományos ingjeidből. A trükk abban rejlik, hogy a rávasalható szegély egyenes oldalát használd, és a vállrész szegésén haladj végig az applikálás során. Vasald fel és vágd körbe a varrás mentén pár centimétert ráhagyva, hogy elkerüld a szélek rojtosodását.

Step 2: woman has peek-a-boo shoulders with this diy cut shirt idea

3. Csak a gallér marad
A régi ruhák újrahasznosításakor érdemes azokra a részekre összpontosítani, amelyeket a legjobban kedvelünk. Fehér ingének van egy szép gallérja, amely remekül mutat egy pulóverrel? Ha az ingnek mennie kell, mert már nem tetszik a fazonja, nem áll jól, esetleg foltos vagy szakadt, attól még a gallért érdemes megtartani – praktikus viselet lehet egy szűk pulóverrel, amely alá nem lehet terjedelmesebb darabokat felvenni.

3. lépés: egy nő, aki a régi ruhák újrahasznosítása jegyében felhasználja régi inge gallérját

4. Fordított gallér
Készen állsz a leggyorsabb átalakításra, amely egyben csodás dekoltázst is varázsol? Egyszerűen gombold ki a fehér ing felső három gombját, fordítsd befelé a gallért... és már kész is. Indulhat az este!

4. lépés: a nőnek ezúttal nem is kell elvágnia az inget. Az ing csavarással egyszerűen ujjatlan felsővé alakítható

5. Csűrés és csavarás
Egy fehér ing végleges változtatások nélkül is átalakítható. Néha csak egy ötletes csavar kell a történetbe – szó szerint. Csúsztass le egy bő fazonú inget a karod alá, keresztezd az ujjakat elöl a mellkasodon, majd kösd csomóra. Az anyag simaságától függően a csomót rögzítheted rejtett biztosítótűvel vagy akár egy dekoratív brossal is.

5. lépés: a nő megköti elöl az inget, hogy haspóló stílusúvá alakíts

6. Betűrt csomó
Hallottad? Újra divat a haspóló! Ha nem szeretnél új, köldökig érő blúzra áldozni, meglévő ruháidat otthon is átalakíthatod a divatnak megfelelően. Ehhez egy köldökig kigombolt, bő szabású ingre lesz szükség. Kösd össze az anyag két csücskét, és tűrd be: máris kész a csábító, mégis elegáns összeállítás.

7. Megfordítva
A fehér ing megfordítása teljesen új, meglepően divatos színben tünteti fel ezt az egyszerű ruhadarabot. A gallér felállítva garbónyakként viselhető, de betűrve csónaknyak is kialakítható. Mivel az ing háta egyenes szabású, a derék vonalát egy övvel, sállal vagy zsineggel kell kihangsúlyozni.

6. lépés: a nő megfordítja az inget, hogy garbónyakú inggé alakítsa

A házilag átalakított ruhák mosása

Most, hogy újrahasznosítottad régi ruháidat, biztosan szeretnéd, ha sokáig újszerűnek tűnnének. A Perwoll Renew Advanced White & Fibre kisimítja a szálakat, így a fehér anyagok tovább megőrizhetik eredeti megjelenésüket. Ha felvágtad az inget, a rojtosodás megelőzése érdekében rávasalható szalaggal kell beszegned a szabadon álló széleket az első mosás előtt.

Kapcsolódó cikkek

 • A farmerek megjavításának 3 módja

  Hogyan javíthatjuk meg a nadrágunk cipzárját – és egyéb hasznos házi praktikák

 • Farmerjavítás kincugival saját kezűleg

  Hogyan javíthatjuk meg a szakadt farmert egy ősi japán filozófia segítségével?

 • A fenntartható ruhatár alapjai

  Hogyan adj a ruhatáradnak izgalmas, fenntartható „ráncfelvarrást”?