Skip to Content

Felületaktív anyagok

Miért tűnik el a folt a sárga ruháról vagy a rózsaszín ingről, ha mosószert teszünk a mosógépbe? A válasz a legtöbb mosószer egyik fő összetevőjében, a felületaktív anyagokban rejlik.

Jó, ha tudod

A felületaktív anyagok a legtöbb mosószer és tisztítószer fő összetevői. Feloldják a foltokat és a szennyeződéseket a ruházatról, és biztosítják, hogy a szennyeződések a mosóvízzel együtt távozzanak. 

A mosószerekben a fő felületaktív anyagok az anionos és a nemionos felületaktív anyagok.

 • Az anionos felületaktív anyagok különösen hatékonyak olajos foltokon és olajos / agyagos szennyeződéseken.
 • A nemionos felületaktív anyagoknak nincs elektromos töltésük. Kiváló zsírfolt-eltávolítók.

Hogyan használja a Perwoll a felületaktív anyagokat?

A Perwoll is felületaktív anyagokat használ a tiszta ruhaneműk biztosításához. Minden felületaktív anyagunk biológiailag teljesen lebomló a jogszabályoknak megfelelően. A felületaktív anyagok lehetnek ásványolaj-alapúak vagy természetes eredetűek (például pálmamagolaj). Ha a pálmamagolajat vesszük alapul, akkor biztosítjuk, hogy ez az olaj fenntartható termesztésből származik, az RSPO Mass Balance modellnek megfelelően 2020 végéig.

 • Csomagolás

  A fenntarthatóság a kulcs

  Nagy gondot fordítunk arra, hogy csomagolásaink a funkcionalitás és az újrahasznosíthatóság terén is megállják helyüket.

 • Szállítás

  Szállítás és logisztika a Henkelnél

  Folyamatosan dolgozunk értékláncunk ökológiai lábnyomának fejlesztésén, hozzájárulva ezzel a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.

 • Mit tehetsz Te?

  Légy része a mozgalomnak

  A mosószerek által felhasznált energiának és CO2-lábnyomának közel 80% -a a használati szakaszban termelődik, vagyis a tényleges mosási folyamat során.