Skip to Content

Polimerek

A Perwoll különféle terméktulajdonságok elérésére használja a különböző polimereket. Megelőzik a szöveten például a szennyeződések újbóli lerakódását, a mosás során védőréteget képeznek a textilszálak körül a jobb végeredmény elérése érdekében.

Jó, ha tudod

A mosószerekben lévő polimerek számos fontos funkciót töltenek be, és gyakran ezek teszik lehetővé, hogy mosószere speciális eredményt nyújtson.

Példák:

 • Habzásgátlók: A felületaktív anyagok habzó tulajdonsággal rendelkeznek. A habzás visszaszorítása érdekében mosószereink habzásgátlót tartalmaznak.
 • Elszíneződést gátlók: segítenek a kioldott színezéket stabilan tartani a mosófolyadékban, és megakadályozzák a festék újra lerakódását más textíliákon. A elszíneződést gátlók tipikusan a színes ruhákhoz való mosószerek összetevői.
 • Optikai fehérítő: Az optikai fehérítő a fehér ruhadarabok mosószereinek alkotóeleme, hogy fluoreszcenciával növeljék a fényerőt, ellensúlyozzák  a sárgulást és fehérebbé tegyék a textíliákat.
 • Szennyeződést kioldó polimerek: Mosás közben a szálakat bevonja és védőréteget képez. Olajos foltok tisztítása esetén így a folt eltávolításának hatékonysága magasabb.

Hogyan használja a Perwoll a polimereket?

A polimereket speciális célokra használjuk a mosószerekben, mint például a habzásgátlókat, az elszíneződést gátlókat, az optikai fehérítőket és a szennyeződést kioldó polimereket. Termékfejlesztéseink során folyamatosan törekszünk formuláink és környezeti lábnyomuk javítására; azon dolgozunk, hogy a polimereket biológiailag jobban lebomló polimerekre cseréljük, úgy, hogy eközben ne veszítsenek teljesítményükből.

 • Csomagolás

  A fenntarthatóság a kulcs

  Nagy gondot fordítunk arra, hogy csomagolásaink a funkcionalitás és az újrahasznosíthatóság terén is megállják helyüket.

 • Szállítás

  Szállítás és logisztika a Henkelnél

  Folyamatosan dolgozunk értékláncunk ökológiai lábnyomának fejlesztésén, hozzájárulva ezzel a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.

 • Mit tehetsz Te?

  Légy része a mozgalomnak

  A mosószerek által felhasznált energiának és CO2-lábnyomának közel 80% -a a használati szakaszban termelődik, vagyis a tényleges mosási folyamat során.